Author Topic: Blasted NL (nederlandse versie)  (Read 5046 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ineke

  • Guest
Blasted NL (nederlandse versie)
« Reply #1 on: March 15, 2011, 06:33:43 AM »
Blasted door Sara Kane, Toneelschuur Producties

Blasted door Sarah Kane is een heftig stuk dat naar mijn idee om doorgewinterde acteurs vraagt. En hoewel ik vaak niet zo positief over het Nederlandse toneel ben, was ik met Peter Blok in de cast toch hoopvol gestemd toen ik kaartjes kocht voor Blasted. De andere twee acteurs kende ik niet en ik moet zeggen dat door hun onervarenheid de voorstelling voor mij teleurstellend was en ook Peter Blok kon daar in zijn eentje niet tegenop.

Eline ten Camp wist in de rol van Cate nog wel een zeker karakter neer te zetten van een niet bijster slim meisje, maar met een ‘overlevings’wijsheid dat het leven haar tot nu toe al gebracht had. Maar helaas ook bij haar hoorde ik de uit het hoofd geleerde tekst er af en toe doorheen schemeren.

Mijn grootste teleurstelling zat hem echter in het tweede deel van het stuk toen de soldaat  ten tonele kwam. Ik weet, geweld kan nog gewelddadiger en dreigender worden als het onderkoeld gebracht wordt. Maar Benja Bruijning zei de tekst netjes op zonder enige variatie of emotie. En ik vroeg mij af of hij ook niet meer effect had kunnen halen uit het decor; ik kon zien hoe ingenieus het decor had kunnen werken, als het allemaal niet zo netjes ‘omvergelegd’ werd.

Hierdoor bleef ik van buitenaf toekijken en wist het stuk mij niet te raken.
« Last Edit: March 16, 2011, 11:29:46 PM by Iain Fisher »